Vanhentunut internetselain
Käytössäsi on vanhentunut internetselain, jota tämä sivusto ei tue. Ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon, esim. Google Chrome tai Mozilla Firefox.

Tietosuojakäytäntö

Tämä tietosuojakäytäntö koskee sitä henkilötietojen käsittelyä, joka suoritetaan Lensway-konsernin sen verkkosivujen, palvelujen ja sovellusten kautta tarjoamien palvelujen (”Palvelut”) puitteissa. Lensway Group AB, y-tunnus 556579-3188 (jäljempänä ”LWG”, ”me” tai meidät”) on rekisterinpitäjä palveluidemme puitteissa ja Lensway-konsernin tavaramerkin kautta tapahtuvalle henkilötietojen käsittelylle.

LWG haluaa suojata yksityisyytesi. Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, miten me keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Kerromme myös oikeutesi ja miten käytät niitä. Voit aina ottaa meihin yhteyttä osoitteessa dpo@lensway.com, jos sinulla on yksityisyyteen ja tietosuojaan liittyviä kysymyksiä.

Mitä tietoja keräämme?

Tiedot, jotka olet luovuttanut meille. Voit luovuttaa meille tietoa suoraan tai epäsuorasti monilla eri tavoilla, esim. kun teet tilauksen sivustomme kautta, otat meihin yhteyttä, käytät asiakasportaaliamme tai jotain muuta LWG:n palvelua, johon annat henkilötietosi. Kyseessä voivat olla:


  • Henkilö- tai yhteystiedot: Nimi, syntymäpäivä, henkilötunnus, titteli, laskutusosoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero jne.
  • Tietoa tuotteista tai palveluista: Lisää tietoa ostamistasi tuotteista. Ostamasi tuotteet ja niiden määrä ja paljonko maksoit.
  • • Maksutapa ja tila
  • • Toimitustapa
  • • Alennus- ja kampanjakoodit, antamasi viittaukset ystäviin ja heidän tietonsa.
  • Tiedot voimakkuudesta, hionnasta ja reseptistä: Erityistietoa voimakkuudesta, hionnasta ja reseptistä, ts. tiedot voimakkuudesta (sfär), sylinterivoimakkuudesta, akselisuunnasta, kaarevuudesta ja pupillivälistä.
  • Taloudelliset tiedot:: Oikean palvelutason tarjoamiseksi maksupalvelujen tarjoajamme kerää tietoa mm. tuloistasi, mahdollisista luottositoumuksia, maksuhäiriömerkinnöistä ja aikaisemmin myönnetyistä luotoista. Näitä tietoja ei välitetä LWG:lle eikä niitä anneta muulla tavoin LWG:n käyttöön.
  • Tietoa sinun ja LWG:n välisestä viestinnästä:: Miten käytät palvelujamme, mm. reaktioajat sivuilla, latausvirheet, tulo- ja poistumistavat sekä toimitusilmoitukset, kun otamme sinuun yhteyttä.
  • Tietoa laitteista:: Esim. IP-osoite, kieliasetukset, selainasetukset, aikavyöhyke, käyttöjärjestelmä sekä näytön resoluutio.
  • Maantieteelliset tietosi: Paikkatietosi

Luovuttamiasi tietoja, tietoja tuotteista ja palveluista sekä taloustietojasi tarvitaan yleisesti sopimussuhteen solmimiseen, muita keräämiämme tietoja tarvitaan muihin tarkoituksiin alla olevan mukaisesti.


Käsittelyn tarkoitus Käsittelyn oikeudellinen peruste Automaattinen päätös (K/E)
Identiteettisi varmentaminen sekä henkilö- ja yhteystietojesi varmistaminen. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen. K
Maksujen ja asiakassuhteen hallinta, ts. toteuttaa velvoitteemme, jotka perustuvat sopimaamme sopimukseen ja tarjota sinulle haluamasi tiedot, tuotteet ja palvelut. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen. K
Tarjota sinulle mahdollisuus tilata tiettyyn voimakkuuteen hiottuja tuotteitamme. Suostumuksesi. K
Toimittaa asianmukaista tietoa ja markkinoida omia ja valikoitujen yhteistyökumppaneidemme palveluja. LWG:n oikeutettu etu. K
Asiakasanalyysit, LWG:n palveluiden ja tarjottavien tuotteiden hallinta, sekä sisäinen käyttö kuten vianetsintä, datan analysointi, testaus, tutkimus ja tilastojen laadinta. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen ja LWG:N oikeutettu etu. K
Varmistaa, että sisältö esitetään sinulle ja laitteillesi mahdollisimman tehokkaasti. Sopimuksen mukaisten velvoitteidemme toteuttaminen. K
Yhtiön palveluiden väärinkäytösten estäminen osana pyrkimystämme pitää palvelumme turvallisina. LWG:n oikeutettu etu. K
Riskianalyysien suorittaminen, petosten ehkäisy ja riskienhallinta. LWG:n oikeutettu etu. K
Palveluidemme ja tuotteidemme parantaminen, yhtiön kehittäminen, petosten minimoiminen, uusien tuotteiden ja toimintojen kehittäminen sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien tutkiminen. LWG:n oikeutettu etu. E
Voimassa olevan lain, mm. kirjanpitolain noudattaminen. Lakisääteisten velvoitteidemme täyttäminen. E

Viestintä kanssasi

LWG voi ensimmäisen ostoksesi jälkeen lähettää uutiskirjeen ja tarjouksia sähköpostilla, tekstiviestillä ja kirjeillä. Näiden viestien tarkoitus on välittää asianmukaista tietoa, joka koskee LWG:n tavaramerkkiä, palveluitamme ja tuotteitamme sekä toteuttaa asiakastyytyväisyyskyselyjä (esim. kun olet ottanut yhteyttä LWG:n asiakaspalveluun). Sinulla on mahdollisuus kieltäytyä tällaisesta viestinnästä napsauttamalla viesteissä olevaa linkkiä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimella 020-232020 tai yhteydenottolomakkeella, joka löytyy osoitteesta lensway.fi/contact.

Kenen kanssa voimme jakaa tietosi?

Lensway-konsernin omistaa Essilor International Group ja voimme siksi jakaa tietosi Essilor International -konserniin kuuluvien yhtiöiden kanssa. Lensway-konsernin jakaa henkilötietojasi Essilor International -konsernin sisällä vain kun se on tarpeen ja ainoastaan sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Essilor International -konsernin muut yhtiöt voivat käsitellä henkilötietojasi Lensway-konsernin henkilötietojen käsittelijänä.

Voimme myös jakaa henkilötietosi toimittajillemme ja yhteistyökumppaneillemme, jos se on tarpeen palveluidemme tarjoamiseksi tai sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi. LWG voi siksi jakaa henkilötietojasi seuraavasti:

Palvelun tyyppi Maantieteellinen sijainti Toimittajan rooli
Maksupalvelutarjoaja EU/ETA Rekisterinpitäjä
Logistiikkapalvelut EU/ETA Rekisterinpitäjä
Markkinointiviestintä EU/ETA Henkilötietojen käsittelijä
Sosiaaliset mediat EU/ETA Rekisterinpitäjä

Jos toimittaja on rekisterinpitäjä, toimittaja vastaa toimittajan suorittamasta käsittelystä. Lisätietoa toimittajan suorittamasta henkilötietojen käsittelystä saat toimittajan tietosuojakäytännöstä.

Jos toimittaja on henkilötietojen käsittelijä, LWG ja toimittaja vastaavat yhdessä toimittajan suorittamasta käsittelystä. Toimittaja saa henkilötietojen käsittelijänä käsitellä henkilötietoja ainoastaan LWG:n määrittämällä tavalla ja LWG:n määrittämään tarkoitukseen.

Jos haluat tietää kuka on rekisterinpitäjä tietystä käsittelystä, ota meihin yhteyttä.

Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin laillisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja että ne suojataan asianmukaisesti, kun ne luovutetaan tai jaetaan kolmansien osapuolien kanssa.

Viranomaiset

Voimme voi luovuttaa vaaditut tiedot viranomaisille, kuten poliisille, verottajalle ja muille viranomaisille, jos meidän on lain mukaan tehtävä niin tai annat sille suostumuksesi.

Mitä EMME tee henkilötiedoillasi?

Emme myy henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle.

Missä säilytämme henkilötietojasi?

Pyrimme aina käsittelemään henkilötietojasi EU:n/ETA:n sisällä. Tietyissä tapauksissa tietoja voidaan siirtää EU:n/ETA:n ulkopuolelle ja niitä käsittelee Essilor International -konserniin kuuluvat yhtiö, toimittajamme tai alihankkijamme. Koska LWG on vakaasti päättänyt suojata tietosi, ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin laillisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja että ne suojataan asianmukaisesti niin, että suojauksen taso vastaa vähintään suojauksen tasoa EU:n/ETA:n sisällä. Kun henkilötietoja siirretään ja käsitellään EU:n/ETA:n ulkopuolella, sovellamme tietyissä tapauksissa suojaustoimenpiteenä EU-komission ns. vakiolausekkeita. Jos haluat kopion näistä vakiolausekkeista, ota yhteyttä alla olevilla yhteystiedoilla.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Jos olet ollut yhteydessä asiakaspalveluumme chatin, sähköpostin tai puhelimen kautta, säilytämme keskusteluja enintään 3 kuukautta asian seurantaa varten ja hyvän palvelun varmistamiseksi.

Jos olet saanut meiltä tarjouksen sosiaalisen median tai kumppaniverkosto kautta, säilytämme tietoja enintään 3 kuukauden ajan. Sama pätee silloin, jos olet osallistunut järjestämäämme kilpailuun.

Ostoksiin liittyviä tietoja, kuten nimi ja osoitetiedot, säilytetään enintään 8 vuoden ajan kuluttajaostolain ja kirjanpitolain vaatimusten täyttämiseksi.

Oikeutettu etumme

Käsittely oikeutetun edun perusteella tarkoittaa, että käsittely on tarpeen, jotta voimme suorittaa, toteuttaa ja hallinnoida toimintaamme ja palvelujamme. Meillä on lisäksi oikeutettu etu suojata itsemme, asiakkaamme ja toimittajamme petoksilta ja palvelujemme väärinkäytöltä. Oikeutettu etumme lähettää markkinointimateriaalia ja tarjouksia liiketoiminnastamme ja palveluistamme perustuu siihen, että tällainen tieto voi olla kiinnostavaa asiakkaillemme ja että mahdollinen riski rekisteröidylle on erittäin rajoitettu. Voit koska tahansa kieltää henkilötietojesi käsittelyn markkinointia varten.

Oikeutesi rekisteröitynä

Oikeus peruuttaa suostumuksesi. Sinulla on koska tahansa oikeus peruuttaa suostumuksesi sille, että käsittelemme hiontaan, voimakkuuteen ja reseptiisi liittyviä henkilötietojasi. Suostumuksesi peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

Oikeus tarkastaa tietosi. Jos haluat tarkastaa mitä tietoja meillä on sinusta, voit pyytää rekisteritulosteen. Rekisterituloste on ilmainen. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan ja olet itse luovuttanut meille nämä henkilötiedot, sinulla on oikeus saada ne yleisesti käytössä olevassa koneellisesti luettavassa muodossa ja sinulla on oikeus siirtää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus rajoittaa käsittelyä. Joissakin tapauksissa sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä, ts. rajoittaa käsittely tiettyihin rajoitettuihin tarkoituksiin. Rajoitusoikeus koskee mm. tilannetta, jossa tiedot ovat mielestäsi virheellisiä ja olet pyytänyt, että tiedot korjataan. Voit silloin pyytää, että henkilötietojen käsittelyä rajoitetaan siksi aikaa, kun tietojen oikeellisuus tarkastetaan. Sinulle ilmoitetaan, kun rajoitus päättyy.

Oikeus korjaukseen. Sinulla on oikeus korjata virheelliset tai puutteelliset tietosi.

Oikeus vastustaa. Sinulla on myös oikeus vastustaa oikeutetun edun perusteella tehtävää henkilötietojen käsittelyä. Meidän on silloin lopetettava henkilötietojen käsittely, ellemme pysty osoittamaan käsittelylle lakisääteisiä syitä, jotka ohittavat sinun etusi, oikeutesi tai vapautesi tai jos henkilötietojen käsittely suoritetaan juridisten vaateiden esittämiseksi, toteuttamiseksi tai puolustamiseksi.

Oikeus vastustaa suoramarkkinointia. Voit koska tahansa kieltää henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointia varten. Jos kiellät henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointia varten, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointia varten.

Oikeus poistaa tiedot ("oikeus tulla unohdetuksi"). Kun henkilötietojasi ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon ne kerättiin, sinulla on oikeus pyytää, että henkilötietosi poistetaan. Tietyt lakisääteiset velvoitteet estävät meitä poistamasta kaikkia tietoja välittömästi. Nämä velvoitteet perustuvat kirjanpito- ja verolakiin sekä kuluttajalainsäädäntöön. Estämme silloin tietojen käyttämisen mihinkään muuhun kuin lakien määräämään käyttötarkoitukseen.

Oikeus valittaa tietosuojavastaavalle Jos olet tyytymätön siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus valittaa siitä tietosuojavastaavalle, joka Ruotsissa on Datainspektionen.

Muutokset tähän käytäntöön. Voimme tehdä muutoksia ja päivittää tätä tietosuojakäytäntöä. Suurempien muutosten yhteydessä tiedotamme niistä sopivalla tavalla, esim. julkaisemalla päivitetyn käytännön verkkosivullamme.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojen käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi, ota yhteyttä dpo@lensway.com